001. Legújabb hírek002. Emilia Clarke003. Galéria004. Weboldal
Búcsú az oldaltól Az első 7. évados képek Visszatérés Londonba

Emilia Clarke Londonban született, majd Berkshire-ben nevelkedett. Édesapja színházi hangmérnökként dolgozik, és van egy öccse is. Emilia 3 éves korában kezdett el érdeklődni a színészet iránt, miután megnézte a Show Boat című musicalt, amin nem mellesleg édesapja is dolgozott. A Rye St Antony School-ban és Oxfordon a St Edward’s School-ban végezte el tanulmányait, majd színészetet tanult a Drama Centre Londonban, ahol 2009-ben sikeres vizsgát tett.

Clarke korai munkái St. Edwards-os idejére tehetőek, majd tíz darabban játszott a Drama Centre Londonban is, 2009-ben a Sense produkcióban, majd két Samaritans reklámban is feltűnt. Az első filmes szerepét az University of London diákjaként kapta meg egy rövid filmben. 2009-ben az első televíziós megjelenésére is sor került, Saskia Mayert formálta meg a brit szappanoperában, a Doctorsban, majd 2010-ben a Triassic Attack filmben is feltűnt. Ebben az évben a Screen International magazin a ,,Holnap brit sztárjának” választotta, vagyis megalapozottnak vélték sikerét a jövőre nézve.

Teljes életrajz elolvasása

ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK
Ebben a részlegben akkor van helyed, ha nem ismered a színésznőt egyáltalán – a legalapvetőbb információkat találod meg itt Emilia Clarke-ról

Alapadatok
Autogram cím
Díjak és jelölések
Idővonal

KARRIER
Ismerd meg Emilia Clarke karrierútját – a Trónok harcától egészen a legfrissebb munkásságai, ami mellett néhány karakterét is megismerheted.

› Filmek
› Televíziós szereplések
Színház
› Reklámok, kampányok

ÉRDEKESSÉGEK
Az alapvető információk után itt az ideje, hogy különböző érdekességeket is megtudj Emiliaról, az-az a magánéletéről

Tudtad?
Magazinok címlapján
Család
Szerelmi élet
Idézetek tőle
› Nyelvtudás
› Tetoválás
Otthona
Háziállatok

}
AllAccessDisabledAll access to this object has been disabled3F41B0707A4574B1Biro1h+CO3APmqGGr/d2XWBy+4L/aF9ain4efwuBnth+w6FE7MqS9rm0WKSED+T70tXIS993vqQ=